Představujeme: Kurz úprav digitálních fotografií

Před několika málo dny jsme definitivně dokončili vývoj Kurzu úprav digitálních fotografií. Nabídka kurzů naší Online fotoškoly se tak rozrůstá o další, propracovaný kurz.

Na co se nový kurz zaměřuje?

Tento nový kurz se zabývá postprodukcí digitálních fotografií v programech Adobe Lightroom a Photoshop. Věnuje se všemu tomu, co se s digitálními fotkami děje PO jejich pořízení, tedy probírání snímků, organizaci knihovny, především však jednodušším i složitějším úpravám fotografií.

Jak tento nový kurz zapadá do stávající nabídky kurzů na Online fotoškole?

Kurz úprav je ideální začít studovat po dokončení základního kurzu, není to však podmínkou. Kurz je navržený tak, aby "fungoval" i zcela samostatně, tzn. bez návaznosti na ostatní kurzy na Online fotoškole.

Jak moc do hloubky tento kurz jde?

Kurz nabízí současně dobrou přístupnost začátečníkům a dostatečnou hloubku pro zkušenější. V rámci kurzu tak najdete jak jednodušší, tak složitější úpravy a jak zdrženlivější, tak i divočejší postupy. Rozhodnutí, jaké úpravy používat a jaké spíše nikoliv, to je pak ponecháno na uvážení každého účastníka.

Je možné tento kurz studovat bez předchozích zkušeností s úpravami?

Ano, je to možné. Kurz nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti s úpravami fotografií ani s ovládáním programů Lightroom anebo Photoshop. Začíná skutečně od nuly. Pokud však už nějaké předchozí zkušenosti máte, rozhodně to není na škodu. O to rychleji se dostanete od základních témat k tématům pokročilejším a o to více času a energie pak můžete věnovat těm postupům, které pro Vás budou nové.

Jakou formou je kurz zpracován?

Kurz úprav se od ostatních kurzů na Online fotoškole odlišuje v tom, že většina výkladu je u něho realizovaná formou videí. Další odlišností je potom skutečnost, že účastníci v tomto kurzu pracují s fotografiemi autora/lektora a nikoliv s vlastními fotografiemi. Jinak se kurz drží zavedeného způsobu výuky, který využívají i všechny ostatní kurzy na Online fotoškole.

Podrobnější informace o tomto novém kurzu najdete zde.

Kam dál?