Představujeme: Kurz focení mobilem

Na Online fotoškole je ode dneška k dispozici nový kurz zaměřený na fotografování smartphonem. Kurz je určený především začátečníkům, ale nejen jim. Podrobněji v článku.

Pro koho je tento nový kurz vhodný?

Primární cílovou skupinou pro tento kurz jsou fotografové-začátečníci, kteří fotí mobilem. Kurz představuje ideální úvod do světa fotografie pro někoho, kdo projevil zájem o focení, avšak kdo se prozatím chce držet smartphonu.

V kurzu se ale ve skutečnosti myslí i na zkušenější fotografy, vč. těch, kteří už ovládají "velký fotoaparát", a kteří by rádi více využívali smartphone ve své každodenní praxi, např. z důvodu jeho jednoduchosti nebo neustálé dostupnosti.

Čím se tento kurz liší od ostatních kurzů na Online fotoškole

Největším rozdílem je rozsah zkrácený na 10 lekcí. Kratší délka činí tento kurz cenově dostupnějším a zároveň i "stravitelnějším" pro méně vytrvalé účastníky. Jinak se kurz drží osvědčeného formátu výklad - cvičení - samostatná práce, který používají i všechny ostatní kurzy na Online fotoškole a který z hlediska výuky "funguje".

Přebírá tento nový kurz obsah z některého z ostatních kurzů?

Nikoliv. Přestože tematicky se tento kurz pochopitelně do značné míry překrývá zejm. s Kurzem základů fotografování, veškeré texty i obrázky jsou opět nové, dříve nepublikované a zpracované s přihlédnutím k potřebám mobilních fotografů. Jedná se tedy o zcela nový, originální výukový obsah zpracovaný odlišným způsobem.

V minulosti jsem absolvoval(a) základní kurz. Má pro mě smysl studovat tento nový kurz?

Pakliže Vás zajímá mobilní fotografie a pakliže Vám nevadí, že část obsahu pro Vás bude spíše opakováním, pak ano, má to smysl. Některá témata už samozřejmě budete znát (např. základní vlastnosti světla, kompozici, atd.), Kurz focení mobilem však často nabízí zase trochu jiný úhel pohledu na danou problematiku anebo zmiňuje souvislosti, které v základním kurzu probírané nebyly. Především však přináší i množství témat zcela nových.

Stojí též za zmínku, že samostatné práce jsou u tohoto nového kurzu zadané volněji, než jak je tomu v případě základního kurzu. Díky tomu se dokáží velmi dobře přizpůsobovat odlišným potřebám jednotlivých účastníků. I pokud jste tedy v minulosti absolvovali základní kurz, při studiu tohoto nového kurzu byste v žádném případě neměli mít pocit, že v rámci úloh děláte to samé, co minule. Ve skutečnosti bude na Vás, co přesně budete fotit a jak.

Opravdu byly všechny fotky v novém kurzu vyfocené mobilem?

Ano, skutečně - všechny fotky v kurzu jsou autorské a byly vyfoceny mobilem. Týká se to dokonce i fotek, u kterých byste to možná nečekali, tzn. např. fotek mobilu samotného (byl focen druhým mobilem), studiových fotek příslušenství, atd. Jedinou výjimku představuje jeden z obrázků v první lekci, který je převzatý, což je u něj však výslovně uvedeno.

Podrobnější informace o tomto novém kurzu najdete zde.

Kam dál?