Anglická slovíčka - představení produktu

Studium cizího jazyka není snadné, naučit se jej opravdu dobře trvá roky. Jednou z největších výzev je přitom ovládnutí dostatečně rozsáhlé slovní zásoby, protože na té stojí všechno ostatní. A právě na tuto klíčovou oblast studia se zaměřují Anglická slovíčka.

Co jsou Anglická slovíčka (www.ajslovicka.cz)?

Anglická slovíčka lze stručně popsat jako "online výukový systém určený k trénování a udržování rozsáhlé anglické slovní zásoby".

Čím Anglická slovíčka naopak nejsou

Anglická slovíčka nejsou slovníkem a nejsou ani kurzem angličtiny, přestože s obojím jmenovaným mají některé společné rysy.

Nahrazují Anglická slovíčka klasickou výuku?

To v žádném případě ne! Systém je nejlepší vnímat jako užitečný doplněk klasických forem výuky, nikoliv jako jejich náhradu.

Pro koho jsou Anglická slovíčka vhodná?

Systém je vhodný pro každého, kdo si potřebuje rozšiřovat nebo udržovat svou anglickou slovní zásobu. Má co nabídnout zájemcům o angličtinu na všech úrovních pokročilosti, od úplných začátečníků až po velmi pokročilé.

Nejen pro "studenty" v klasickém smyslu slova

Anglická slovíčka byla primárně vyvinuta jako výukový produkt pro dospělé. Tomu odpovídá mj. např. obsažená slovní zásoba, která vychází právě z potřeb dospělých lidí. Nejedná se tedy o produkt, jehož primární cílovou skupinou jsou středoškolští studenti (což ale neznamená, že jim Anglická slovíčka nemají co nabídnout!).

Anglická slovíčka ve skutečnosti využívá pestrá paleta uživatelů všech věkových kategorií a rozličných odborností. Mezi uživateli aplikace nechybí zástupci prestižních povolání (lékaři, právníci, vědci, manažeři) a systém využívají dokonce i někteří překladatelé a učitelé angličtiny.

Z toho je zřejmá jedna z hlavních předností Anglických slovíček - nejedná se o další z mnoha různých miniaplikací "na slovíčka", ale o systém, který jde skutečně do hloubky a který má co nabídnout i opravdu velmi zkušeným.

Bezplatná a placená verze

Přestože jsou Anglická slovíčka komerční produkt, nabízejí i poměrně rozsáhlou bezplatnou část. V bezplatné verzi aplikace (tzv. účty FREE) je možné natrénovat si celou Základní slovní zásobu, tj. asi 1500 nejdůležitějších slovíček.

Plná verze nabízí mnohonásobně více obsahu a některé funkce navíc. Přístupy do plné verze mají charakter členství. Lze si zakoupit buďto časově omezený přístup do plné verze (účty PRO) nebo i přístup trvalý, časově neomezený (účty VIP).

Na FREE účtech si uživatelé mohou dobře ověřit, zda jim systém vyhovuje. Pakliže se později rozhodnou objednat si přístup do plné verze, poměrně přesně vědí, co dostanou.

Doplňkové funkce

Kromě vlastního tréninku Anglická slovíčka nabízejí i některé doplňkové funkce. Lze je např. využívat jako osobní slovníček, který si uživatelé sami mohou rozšiřovat i o slovíčka, která v systému nejsou. Dále je k dispozici např. četba vybraných knižních děl nebo třeba Analyzátor, tj. nástroj schopný z textu "vybrat" slovíčka a sestavit z nich slovníček, který je následně možné používat v tréninku.

Chcete vědět víc?

Další informace o systému najdete přímo na stránkách Anglických slovíček, zejm. pak v sekci Nápověda. Všechny důležité funkce systému Vám rychle a názorně objasní Uživatelská dokumentace.

Možná už ale máte čtení dost a chcete si to rovnou v praxi vyzkoušet ... v takovém případě klikněte sem.

Kam dál?